KOZMETIKA
MODA
POKLONI
PARFEMI

Analni sex

Da ili ne?


Ljudi nemaju ujedinjeno mišljenje kada je riječ o analnom sexu. Neko ga voli, redovno upražnjava i uživa u njemu, a neko još uvijek nije imao takvo iskustvo i nema pozitivno mišljenje o tome. Treću skupinu čine oni koji su eventualno zainteresovani i maštaju o tome, ali nemaju dovoljno hrabrosti da to probaju ,jer se boje boli i lošeg iskustva.

Što se tiče bola , morate znati da  anus ima u sebi ogroman broj završetaka živaca, pa zbog nepravilnog postupanja može biti i izvor boli, a s pravim odnosom pruža velike užitke. Kada dođe do penetracije, analni se mišići skupljaju kao da se boje prodora. Bol će se pojaviti ako partneri ne pričekaju na opuštanje tih mišića, pri čemu će i penetracija uz pravu mjeru  može biti potpuno bezbolna. Opuštanju mišića doprinjet će i fizičko opuštanje dodirom, milovanjem i masažom.


Međutim, ako partner ili partnerica nisu psihički spremni za analni sex, onda ne trebaju žuriti i prisiljavati jedno drugo na to. Analni sex je za nekoga užitak, a za nekoga nije.


Ako imate želju da probate analni sex, ali vas je strah, onda trebate to da radite postepeno, uz pentraciju i opuštanje analnih mišića. Ako partner inzistira, a vi nikako to ne želite, nemojte pristajati ni pod koju cijenu na nešto što ne želite. Bilo koja prisila može ostaviti negativne , prije svega psihičke posljedice.


Do sada nije konstatovano da je analni sex opasan, osim što higijena mora biti na nivou kada je anus u pitanju. Međutim, najnovije istraživanje američkog ministarstva zdravlja pokazalo je da heteroseksualni parovi sve više praktikuju analni seks, i  uglavnom  to rade ne koristeći zaštitu.


Ova vrste seksualnog odnosa obično ne uključuje zaštitu  jer ne rezultira trudnoćom, ali je zato vrlo opasan za zdravlje. Konstatovano  je da je analni seks najrizičniji kada se radi o polno prenosivim bolestima, a najčešći je uzročnik širenja virusa HIV-a.


Zato, ako praktikujete ananalni sex, onda obavezno se zaštitite .

Iman R.
 

Da bi mogli dodati vašu shopping preporuku morate se registrovati i prijavti.
Proizvodi koji bi vas zanimali
 
 
 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (0)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja: 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:Upiši kod:
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana