Bijelo pranje


Mnogi žene i djevojke imaju česta bijela pranja neugodnog mirisa koji ometa spolnu predigru i sam spolni odnos. Neki muškarci bijelo pranje brkaju s vlagom, koju žena izlučuje kada je spolno uzbuđena, te zbog toga pogrešno zaključuju kako je partnerica već postigla vrhunac prvog stupnja spolnog uzbuđenja.

Rodnica je šupalj, neprestano vlažan organ. Poput usta, koja su stalno mokra od sline, tako i rodnica ima svoje bijelo pranje. To je skup izlučevina najrazličitijih žlijezda, pora rodnice i stanica odljuštenih s površine rodnice. Bijelo je pranje stvarno bijele boje i prilično kašaste konzistencije, a može biti i vodenasto - ovisno o tome koja je izlučevina preovladavajuća. U različitim se razdobljima menstrualnog ciklusa mijenja i količina prirodnog bijelog pranja, a što ovisi i o psihičkim čimbenicima. Kod razdražljivih, prenapetih, i neurotičnih žena nailazimo na povećane količine bijelog pranja. Duševna napetost, nerješivi problemi, velika zabrinutost ili žalost, izazvati će velike količine prirodnog, s bolestima nepovezanog bijelog pranja. Kada se žena smiri i odmori količina bijelog pranja će se smanjiti. Takvo bijelo pranje nazivamo psihičkim bijelim pranjem.


Kod trećine žena se u bijelom pranju nalaze bičaši (trichhomonas vaginalis), koji nisu uvijek aktivni. Mogu živjeti u rodnici i ne izazivati teškoće. Ali ako se stanje u rodnici promijeni mogu se razmnožiti (16%) i izazvati upalu rodnice. Rodnica pocrveni, iscjedak postane zelenkasto žut, sladunjavog je mirisa i zapjenjen. Žene se tuže da ih peče ulaz u rodnicu i oko otvora mokraćovoda, posebno kod mokrenja. Spolno općenje je bolno, peče i neugodno, bilo za oboje ili samo za ženu.


Savjeti :
•    Izbjegavajte prevelika opterećenja, pazite na higijenu i primjerno rublje. Ostavite pušenje i pretjerano konzumiranje kafe. Pravi uzrok bijelog pranja uvjek treba ustanoviti liječnik.
•    Sasvim je jasno da u borbi protiv ovoga zla pomažemo mliječnom kiselinom. Nekada su udate žene u tu svrhu u inozemstvu upotrebljavale molkosan, koncentriranu sirutku, jer je prirodna mliječna kiselina izvrsno dezinfekcijsko sredstvo za ispiranje vagine (rodnice). Pokazalo se uspješnim takođe ispiranje čajem od kamilice; Na litar čaja dodavalo se 3 - 4 kašičice moleksana. Liječenje moleksanom bilo je biološko jer je prirodni proizvod mliječne kiseline koja može obnoviti kiselu reakciju sluznice.
•    Za dezinfekciju su na raspolaganju također prikladni čepici (supozitorija).
•    Jake antibiotike radije izbjegavamo jer uništavaju ne samo štetne bakterije nego istodobno i korisne; stoga je regeneracija korisne bakterijske flore otežana. Ako hoćemo prirodi pomagati, ne trebamo joj previše smetati. Moramo paziti da ne uništimo ono što je dobro, jer se klice bolesti mnogo prije oporave nego korisne bakterije.
•    S obzirom da je bijelo pranje većinom tvrdokorna bolest, za liječenje je nužno strpljenje, ustrajnost i stroga dosljednost u ispunjavanju uputa. Samo tako ćemo postići trajno ozdravljenje,  pod uvjetom da se i ubuduće čuvamo štetnih uticaja.


Adna Pašić
 


Tagovi: BIJELO PRANJE

 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (8)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja: 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:Upiši kod:
Izetta je napisao/la: (26.11.2014 15:13)

Izetta

Keep up the helpful job and producing in the crowd! If you have almost any questions regarding where and how to use runners world treadmill reviews 2012, it is possible to call us from our page.} http://findyourtreadmill.com
samira je napisao/la: (18.11.2014 20:27)

Re: Bijelo pranje

imam bjelo pranje koje jeko curi
Renata je napisao/la: (29.06.2014 12:40)

Re: Bijelo pranje

Zanimljiv članak.Ja sam čitala da je bijelo pranje općenito naziv za vaginalni iscjedak.Dok žena ne osjeća svrbež,peckanje,uglavnom je sve ok.Ako je pecka,trebala bi otiči na gin.pregled.Meni se povremeno pojača iscjedak,da moram staviti na gaćice uložak.I tijekom odnosa izlazi iz vagine.Pošto me nesvrbi,pretpostavljam da je sve ok.
minela je napisao/la: (01.02.2012 17:49)

Re: Bijelo pranje

Zdravo, ja konstantno imam bijelo pranje, nekad je jace a nekad slabije, sta da koristim kao lijek?
ljepota je napisao/la: (19.10.2010 12:01)

Re: Bjelo pranje

http://www.ljepota.ba/novost/10012/Bijelo-pranje
vladimir je napisao/la: (18.10.2010 19:33)

Re: Bjelo pranje

S N 6 W
ribar je napisao/la: (08.10.2010 14:07)

Re: Bjelo pranje

Imam djevojku sa kojim sam 3g. u vezi i imamo malte ne stalno sex ...otišla je ginekologu i rekao joj je da ima bijelo pranje ..dobila je vaginalete Peonetran koje je koristila mada nije sve jer smo opet odnos imali mada nismo smjeli...sada joj se opet pojavilo bijelo pranje ,gdje je imala peckanje i bol prilikom mokrenja!Htio bi vas pitat dal bi morala ponovno ginekologu ili bi trebala da kupi opet vaginalete koje joj prepisao??Hvala unaprijed!
Proizvodi koji bi vas zanimali
Dezodorans
Fenjal
Ruž
Max Factor
Rumenilo
Max Factor
 
 
Vezane vijesti
Pravilno korištenje konca za zube
Veoma je važno svakodnevno čistiti prostor između zuba jer je to prva linija odbrane u borbi protiv bolesti…
Zašto nam je potreban vitamin D?
Vitamin D je neophodan organizmu radi vezivanja kalcijuma za kosti, a pored toga veoma je značajan i za zdravu…
Zašto je nekima uvijek hladno?
Za nižu tjelesnu temperaturu ili takav subjektivni osjećaj odgovorni su određeni zdravstveni razlozi, tvrde…
Otkucava li vaš biološki sat?
Vaše dvadesete su idealna dob za trudnoću. No, većina žena je previše zauzeta sa svojim karijerama u dvadesetim…
Kako ostati fit nakon 40-ih?
Jeste li prešli 40 – e? Ukoliko jeste, svjesni ste toga da je to dob u kojoj se lako debljate, a teško gubite…
Skala gladi – šta je to?
Iako glad ima negativnu konotaciju, vrlo je bitan dio cjelokupnog iskustva ishrane, otkrivaju istraživanja francuskih…
Koji ste tip pušača?
Otkrijete koji ste tip pušača i pravu strategiju za odvikavanje od pušenja.
Koliko vode nam je potrebno?
Ispijanje i nagon za vodom ukazuje na neki oblik dehidracije organizma.
Koji je vaš tip metabolizma?
Da biste stekli barem neku ideju o ovoj temi, potrebno je da odgovorite na ovih nekoliko pitanja s 'da' ili 'ne':
Pobijedite nesanicu u pet koraka
Problemi sa spavanjem veoma su česti u svim životnim dobima, a nedostatak sna povećava napetost i nervozu.…
 
 
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana