Gospodin Drugi je bolji izbor nego gospodin Niko!


Tek objavljena knjiga "Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough" (Gospodin Drugi puno je bolji izbor nego gospodin Niko) diže prašinu u Britaniji.

Većina žena u tridestima do tih je godina propustila ili odbacila više prilika za ispunjavanje snova o obiteljskom životu čekajući savršenog muškarca, smatra autorica knjige.

Čekate pravoga? Gospodin Drugi je svakako bolji nego gospodin Niko, poručuje naslovom jučerašnji Daily Mail. Povod je nova knjiga Lori Gottlieb: “Marry Him: The Case For Settling For Mr Good Enough” (Udajte se; Trenutak je da se smirite uz Mr. Dovoljno Dobrog).

Knjiga je tek objavljena, a već diže dosta prašine, konstatira autorica članka Charlotte Metcalf. Kao i u većini slučajeva kad se otvori tema o single ženama u tridesetima, koje su i u tim godinama zadržale romantični ideal muškarca, braka i porodice.

Spisateljica i kolumnistica piše kako će većina i dalje biti sama dok god inzistiraju na gospodinu Pravom. Teza je knjige da je većina žena u tridestima do tih godina propustila/odbacila više prilika za ispunjavanje snova o porodičnom životu.

Autorica knjigu zasniva na vlastitom iskustvu i istraživanju među ženama u tridesetim godinama. U podlozi svega je uvjerenje da sve teže konvencionalnom porodičnom životu.

"Sve što mogu reći je da ako tridesetogodišnja single žena kaže kako nije zabrinuta oko pronalaženja pravog muškarca jest da to poriče ili - laže", veli Gottlieb.

Upravo su žene najkritičnije prema tezama Gottliebove. Jedna tako na internetu piše: "Nema načina da pristanem na manje nego što je savršen muškarac, ni pred puščanom cijevi!”. Druga kaže: “Gottliebevoj treba psihijatar!”.

No, autorica članka u Daily Mailu priznaje da je tijekom života zasigurno propustila prepoznati potencijalnog partnera jer je bila prezaposlena čekajući nekoga tko izgleda kao Richard Gere i tko će joj prirediti završnu scenu iz filma "Oficir i džentlmen".

Romantična pitanja krenula su nabolje tek kad je, priznaje, napustila fantazije o bogatašu poetske duše i izgleda Georgea Clooneya. Jedna od češćih rečenica usamljenih prijateljica u zrelijim godinama, konstatira autorica članka, jest i: “E, za njega sam se trebala udati!”

Kako bilo, zaključuje se u članku, knjiga Gottliebove i prašina koju podiže otvara vječito pitanje: čini li nas brak sretnima?

(Izvor:večernji.hr*)


 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (0)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja: 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:Upiši kod:
Vezane vijesti
4 knjige koje vrijedi pročitati
Zima je idealno vrijeme za knjigu, omiljeni topli napitak i fotelju. Donosimo vam 4 naslova po našem izboru koja…
Top 5 najboljih knjiga po našem izboru
Ako ste knjigoljupci, nastavite čitati dalje. Donosimo Vam naših top 5 knjiga koje su nas oduševile ove godine:
Promocija knjige Smrti ljubavnik
Obavještavamo vas i pozivamo da dođete na promociju prve knjige poezije Mirze Okića pod nazivom ´´Kuoleman…
Promocija na Sajmu knjiga i učila
Književna fondacija/zaklada "Fra Grgo Martić" organizira promociju pet knjiga nagrađenih istoimenom književnom…
Najveća knjiga na svijetu prvi put u javnosti
Stranice najveće knjige na svijetu po prvi će put biti izložene u javnosti za vrijeme izložbe u Londonu koja…
 
 
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana