Med protiv mamurluka


Sudeći prema najnovijim istraživanjima, dugoj listi blagotvornih svojstava meda, stručnjaci će, od sada, dodati i to da je odličan protiv pretjeranog konzumiranja alkohola.


Naime, stručne analize su pokazale da poslije konzumiranja samo dvije kašičice meda čašica viška biće zaboravljenja za tren oka. Ovo se, pojašnjavaju naučnici, dešava zahvaljujući fruktozi koja ubrzava metabolizam i tako 'protjeruje' alkohol iz organizma.


A.A.
 


 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (0)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja:



 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:



Upiši kod:
Vezane vijesti
Pravilno korištenje konca za zube
Veoma je važno svakodnevno čistiti prostor između zuba jer je to prva linija odbrane u borbi protiv bolesti…
Zašto nam je potreban vitamin D?
Vitamin D je neophodan organizmu radi vezivanja kalcijuma za kosti, a pored toga veoma je značajan i za zdravu…
Zašto je nekima uvijek hladno?
Za nižu tjelesnu temperaturu ili takav subjektivni osjećaj odgovorni su određeni zdravstveni razlozi, tvrde…
Otkucava li vaš biološki sat?
Vaše dvadesete su idealna dob za trudnoću. No, većina žena je previše zauzeta sa svojim karijerama u dvadesetim…
Kako ostati fit nakon 40-ih?
Jeste li prešli 40 – e? Ukoliko jeste, svjesni ste toga da je to dob u kojoj se lako debljate, a teško gubite…
Skala gladi – šta je to?
Iako glad ima negativnu konotaciju, vrlo je bitan dio cjelokupnog iskustva ishrane, otkrivaju istraživanja francuskih…
Koji ste tip pušača?
Otkrijete koji ste tip pušača i pravu strategiju za odvikavanje od pušenja.
Koliko vode nam je potrebno?
Ispijanje i nagon za vodom ukazuje na neki oblik dehidracije organizma.
Koji je vaš tip metabolizma?
Da biste stekli barem neku ideju o ovoj temi, potrebno je da odgovorite na ovih nekoliko pitanja s 'da' ili 'ne':
Pobijedite nesanicu u pet koraka
Problemi sa spavanjem veoma su česti u svim životnim dobima, a nedostatak sna povećava napetost i nervozu.…
 
 
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana