U kojim godinama se odlučiti za dijete?


Biološki posmatrano, 20 do 29 je najbolja dob za trudnoću. Plodnost je sada na vrhuncu.Vezivno tkivo je vrlo elastično, a tijelo se obično relativno brzo nakon poroda vratiti u formu. Rizik od malformacija djeteta u ovom trenutku je najniža. Mlade majke su opuštenije i fleksibilnije.

Međutim, mnoge žene u ranim 20-tim još nisu pronašle pravog partnera, odnosno partnerstva nisu tako čvrsta i pucaju često. Obično je početkom 20-tih godina iznimno važno prvo završiti školovanje i raditi nekoliko godina prije nego se odlučite na djecu, obično otežani uslovi na poslu usporavaju planiranje porodice.


Do početka/sredine 30. izbor zanimanja je obično zaključen, a žene su opuštenije i samopouzdanije. Znate uglavnom što želite, a vaša partnerstva su većinom čvrsta. Faza samootkrivanja i eksperimentiranja je završena. Lakše je odoliti nekim stvarima, kao što su godišnji odmor i izlasci.


Preko 30 godina, plodnosti već opada, s 35 je plodnost samo na 25 posto. Rizik od malformacija kod  nerođenog djeteta  je povećan.Vezivno tkivo slabi, možete imati proširene vene, hipertenziju, dijabetes i trovanja u trudnoći pojavljuju  se često.


Žene koje su trudne sa 40 ili starije, su smirenije i opuštenije, one imaju dosta životnog i profesionalnog  iskustva i više se fokusiraju  na svoje dijete. Kod njih je rijedak osjećaj, da će nešto propustiti. One se obično iz čvrste odluke odluče za dijete i zahvalnije su za taj dar od mlađih majki.


Međutim, vjerojatnost  prirodne trudnoće u ovoj dobnoj skupini  je ispod 20 posto. Rizik za malformacijama  je vrlo visok. Rizik od spontanog pobačaja je sa 40 godina, gotovo dva puta veći nego sa 30. Također, gestacijski dijabetes i trovanje javljaju  se mnogo češće nego kod 30-godišnjakinja . "Kasne" majke su više osjetljive,  besane noći im daleko gore padaju nego 20-godišnjakinji.

Adnana Kutlovac
 


 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (1)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja: 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:Upiši kod:
Gucci Outlet je napisao/la: (07.09.2012 04:35)

Re: U kojim godinama se odlučiti za dijete?

may make that model mainly varied ingenious with elegant Coach Outlet. which is the reason I do think they give the impression of being so exceptional Coach Outlet. this turquoise one particular matched the Gryphon skirt flawlessly Gucci Outlet. It is just a little challenging with all the delicate buttons so it takes some succeed Gucci Outlet. for me and typically cotton and paired them along with a gentle jersey tank Gucci Outlet. by production an infant products and services of kid optimum excellent quality Gucci Purses. Equally of my Gryphon skirts were being manufactured in India Coach Outlet. For sneakers I wore my current preferred pair of wedges by Givenchy Gucci Outlet. I actually like this embroidered brown leather belt from Abercrombie Fitch Gucci Outlet. from previous spring considering that I'm even now fully into mine Gucci Outlet.
Vezane vijesti
Moda za trudnice
Prošla su vremena trudničkih haljina. Moda za trudnice je itekako aktuelna. Donosimo nekoliko praktičnih savjeta…
Kako odabrati najbolje za sebe
Kako izabrati pravi grudnjak?
Zaštitite obuću od vode
Kako bi omiljenu obuću učinili vodootpornom potrebno Vam je malo truda i strpljenja. Evo i kako
Potrebna je samo jedna i to bijela
Kada ne znate šta da obučete, dovoljan je samo jedan komad koji ide uz sve.
Kako da vam odjeća ne izgleda "kraće"
Visoke djevojke često imaju problem s kupovinom pantalona i suknji jer im se čini da im je sve kratko. Evo kako…
Duge i vitke noge u jeansu
Ko želite duge i vitke noge, pomoću pravilno odabranog para jeansa to možete i dobiti.
Šta odjenuti za razgovor za posao
Razgovor za posao je stres sam po sebi, i bitno je kakav dojam ostavljate. Jedan od tih faktora je i odjeća.…
Pravilan hod na visokim petama
Štikle su jako dobre prijateljice svakoj djevojci ali nepravilan, i nesiguran hod daju kontraefekat. Donosimo…
Stilski savjeti Olivie Palermo
Jedna od najbolje odjevenih žena na svijetu, čiji originalne outfitove ukomponirae sa aktualnim modnim trendovima…
Modni savjeti najvećih ikona stila!
Velike modne zaljubljenice i žene sa besprijekornim osjećajem za stil, nesebično su podijelile nekoliko savjeta…
 
 
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana