Flang steak


Zanimljivo jelo koje će zadovoljite i ukuse najizbirljivijih.

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Zahtjevnost: Jednostavno

Način posluživanja: Prije služenja jelo ukrasite grančicom ruzmarina koju ste prethodno pokvasili i posuli začinskom paprikom.

Sastojci
1.2 kg     Juneći biftek
16 gr     Biber
16 gr     So
16 gr     Kumin
16 gr     Obična začinska paprika
80 gr     Gorgonzola
Prilog:
4 kom     Krompir
40 gr     Mladi luk
40 gr     Crne masline
40 gr     Mesnati dio paradajza
80 gr     Gauda sir
    Maslinovo ulje


Recept
1. Juneći biftek isijecite uzdužno na komade od oko 300 g. Pomiješajte biber, so, kumin i začinsku papriku, pa tom mješavinom pospite biftek sa svih strana. Meso kratko pecite na tiganju sa svih strana, tako da sačuva svoje sokove.


2. Krompir skuhajte, presijecite na pola i izdubite mu sredinu. Sitno isjeckajte mladi crni luk, crne masline i mesnati dio paradajza, a potom povrće kratko sotirajte na maslinovom ulju.


3. Sotiranim povrćem napunite polutke krompira, a preko stavite izrendani sir gaudu. Pečeno meso položite na pleh i pospite gorgonzolom, zatim meso i krompir zapecite kratko u rerni.

Preporučujemo: http://www.velikakuhinja.com/vidiblog/2398/Voda-izvor-svega-sto-je-dobro
 


 
Pošalji prijatelju
 
 
 
Postavi komentar
 
 
 
Komentari (0)
 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
E-mail prijatelja:



 
Vaše ime:
Vaša e-mail adresa:
Naslov poruke:
Poruka:



Upiši kod:
Vezane vijesti
Flang steak
Zanimljivo jelo koje će zadovoljite i ukuse najizbirljivijih.
Povrtni rolat
Rolat sa povrćem idealno je jelo za vašu porodicu kada nastupe topliji dani.
Hladna salata od ćuretine
Slata koju ne možete odbiti:) ! Ukusan recept!
Toskanska salata
Lagano i zasitno predjelo... Idealno za toplije dane... :-)
Pileći bataci na španjolski način
Jednostavno i ukusno jelo....
Skuša s porilukom
Ovo jelo je bogato omega 3 kiselinama (riba) i K vitaminom (poriluk) te se preporučuje dijabetičarima i osobama…
Kiflice s pekmezom
Brzo i ukusno.... Dame, odmah krenite u akciju i pripremite ove neodoljive kiflice...
Klepe
Prilikom serviranja ukrasite pavlakom.
Zapečena piletina s limunom
Dosadili su vam tradicionalni načini pripremanja piletine? Ako je tako, onda je vrijeme da probate nešto novo.…
Pečeno pile sa limunom i krompirom
Pečeno pile za ručak uvijek je nepogriješiv izbor. Odaberite prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku!…
 
 
TAGOVI
MOJI TAGOVI
Safet Sušić Lupita Nyong
Copyright © 2010 Sva prava pridržana